AS Roma verliest van Inter voorafgaande aan duel met Feyenoord

Marcus Thurman viert de 2-2
Marcus Thurman viert de 2-2AFP
AS Roma heeft zijn laatste wedstrijd voor de confrontatie met Feyenoord in de tussenronde van de Europa League verloren. De ploeg van coach Daniele De Rossi verweerde zich in het eigen Stadio Olimpico fel tegen koploper Internazionale en leidde ook bij rust, maar verloor toch met 4-2. Inter liep in de stand verder uit op eerste achtervolger Juventus.

De Rossi had bij AS Roma een basisplaats ingeruimd voor Rick Karsdorp en Dean Huijsen. Trainer Simone Inzaghi van Inter liet Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen op de bank beginnen. Dumfries en De Vrij vielen in de tweede helft nog in.

Francesco Acerbi zette Inter redelijk vlot op voorsprong met een bekeken kopbal, maar Roma kwam door een rake kopbal van Gianluca Mancini en een harde uithaal van Stephan El Shaarawy nog voor het rustsignaal op 2-1. In de tweede helft boog Inter de achterstand vrij snel om in een voorsprong door een goal van Marcus Thuram en een ongelukkige eigen goal van Angeliño.

Blessuretijd

Roma kwam in de slotfase een aantal keren dicht bij de gelijkmaker, maar met name Romelu Lukaku miste de scherpte voorin. In blessuretijd besliste Alessandro Bastoni het duel definitief voor Inter.

Feyenoord ontvangt donderdag AS Roma in De Kuip.