Atalanta verzuimt optimaal te profiteren van puntverlies concurrentie

Atalanta-spitsen Duvan Zapata en Luis Muriel
Atalanta-spitsen Duvan Zapata en Luis MurielProfimedia
Atalanta is maandagavond niet verder gekomen dan een 1-1 gelijkspel op bezoek Fiorentina. Daardoor verzuimden ze dichter bij de top 4 te komen.

Atalanta, dat zesde staat, zag de nummer vier AC Milan afgelopen zaterdag punten morsen tegen Bologna (1-1) en kon de Milanezen op twee punten benaderen. Door het gelijkspel loopt Atalanta wel een punt uit op Juventus, dat zondag van Sassuolo verloor.

Zeven minuten voor rust kwam Atalanta via Joakim Maehle op voorsprong. De Deen had een mooie solo in huis en rondde met links krachtig af. Tien minuten na rust kreeg Fiorentina een penalty nadat het spel een tijd stillag wegens een VAR-check na een handsbal van verdediger Rafael Toloi. Arthur Cabal benutte de strafschop. Via een vrije trap van Cristiano Biraghi was Fiorentina dichtbij een voorsprong, maar zijn inzet raakte de paal. Ook in de blessuretijd kreeg de thuisclub een grote kans, maar Giacomo Bonaventure stuitte op Marco Sportiello, die knap redde met één hand.

Fiorentina is sinds 11 februari ongeslagen (11 keer winst, 3 keer gelijk) in alle competities en staat negen in de Serie A. Bij Atalanta speelden Marten de Roon en Teun Koopmeiners 90 minuten.