Bologna wendt vierde nederlaag diep in blessuretijd af

Bologna wendt vierde nederlaag diep in blessuretijd afAFP
Bologna heeft in de Serie A de vierde nederlaag van het seizoen diep in blessuretijd kunnen afwenden. De ploeg van captain Joshua Zirkzee speelde thuis met 1-1 gelijk tegen nummer 12 Genoa. Bologna staat zelf vijfde, met 32 punten na negentien duels.

De IJslander Albert Gudmundsson leek in de 20e minuut getekend te hebben voor het enige doelpunt van de avond. De voormalig aanvaller van PSV en AZ schoot raak uit een vrije trap. Vanaf de punt van het zestienmetergebied werkte hij de bal hard in de verre hoek, tot verbazing van de defensie en doelman van de thuisploeg.

Genoa had de verrassende zege bijna binnen, maar in de 95e minuut schoot verdediger Lorenzo De Silvestri nog binnen na een afgeslagen hoekschop. De Silvestri was kort daarvoor ingevallen.

Gele kaart

Zirkzee, die de hele wedstrijd speelde, kreeg vlak voor tijd nog geel wegens een tackle. Sam Beukema en Sydney van Hooijdonk kwamen niet in actie voor Bologna.

De ploeg van de Nederlanders kreeg de afgelopen weken veel lof en met name Zirkzee maakte indruk. Zaterdag ging echter de wedstrijd tegen Udinese verloren (3-0).