Cagliari laat uitgelezen kans op drie punten liggen in kelderkraker tegen Empoli

Viola mist een strafschop
Viola mist een strafschopProfimedia
Cagliari en Empoli hebben met 0-0 gelijkgespeeld en daar schieten beide degradatiekandidaten bar weinig mee op. De respectievelijke nummers 18 en 19 van de Serie A leden allebei voor deze wedstrijd twee nederlagen op rij en de onzekerheid spatte er vooral bij de bezoekers vanaf.

Empoli speelde zeer verdedigend en kwam nauwelijks tot uitgespeelde kansen. Over de hele wedstijd kwam het team uit Toscane tot één schamel schot op doel. De drie punten zouden zeker terecht zijn geweest voor Cagliari, maar dan moet je cadeautjes wel uitpakken.

Empoli-verdediger Sebastian Walukiewicz maakte een overtreding in de zestien en de bal ging zeven minuten voor tijd op de stip. Nicolas Viola zag zijn poging echter gestuit worden door Elia Caprile. In de blessuretijd redde de doelman wederom knap op een laag schot van Andrea Petagna, maar ook eerder in de wedstrijd kregen de Sardiniërs een aantal goede kansen en werd een doelpunt van Viola afgekeurd wegens een overtreding in de opbouw.

Stand onderin

De rode lantaarn in de Serie A is nog altijd voor Salernitana, dat met negen punten 20e staat. Daarna volgt Empoli (13) en Cagliari heeft een punt meer. Udinese stond op 14 punten, maar won verrassend van Bologna. Salernitana kan aanklampen wanneer het later vandaag weet te winnen bij Verona, de nummer 17 met ook 14 punten.