Cagliari met Ranieri na een jaar afwezigheid weer terug in Serie A

Cagliari met Ranieri na een jaar afwezigheid weer terug in Serie AProfimedia
Cagliari speelt volgend seizoen weer in de Serie A. Door een doelpunt van Leonardo Pavoletti in blessuretijd wonnen de Rossoblu met 1-0 van Bari. De heenwedstrijd van de promotieplay-off eindigde in 1-1.

Cagliari had het niet makkelijk in een mistig Stadio San Nicola waar gewonnen moest worden om promotie af te dwingen. Afgelopen donderdag werd een vroeg doelpunt van Gianluca Lapadula ongedaan gemaakt door een late penalty van Mico Antenucci van Bari. Mocht ook de tweede wedstrijd in een gelijkspel zijn geëindigd, dan was Bari op basis van de eindrangschikking in de competitie gepromoveerd.

Cagliari, dat dit seizoen vijfde werd in de Serie B, kende moeite met het creëren van kansen, maar in de stromende regen was het Pavoletti die in de 94ste minuut de winnende treffer binnenvolleyde.

Het betekende promotie naar de Serie A voor de ploeg van trainer Claudio Ranieri, na een jaar afwezigheid. Ook Frosinone en Genoa promoveerden al naar hoogste afdeling. Bari, dat derde eindigde in de reguliere competitie, mag zich opmaken voor een nieuwe promotierace.