Clubicoon De Rossi debuteert bij AS Roma met zege op Hellas Verona

Daniele De Rossi na zijn eerste zege als Roma-trainer
Daniele De Rossi na zijn eerste zege als Roma-trainerProfimedia
Daniele De Rossi is goed begonnen aan zijn baan als hoofdtrainer van AS Roma. De opvolger van de deze week ontslagen José Mourinho zag zijn elftal in eigen stadion met 2-1 winnen van het laaggeklasseerde Hellas Verona.

De fans van Roma spraken door middel van spandoeken hun dank uit richting Mourinho, die twee jaar geleden met de Italiaanse club de Conference League won en vorig jaar in de finale van de Europa League de beker aan Sevilla moest laten. "Het was een privilege om jou aan onze zijde te hebben, dank je José!" stond op een van de doeken.

Na goed voorbereidend werk van Stephan El Shaarawy zette spits Romelu Lukaku AS Roma met een laag schot in de 19e minuut al op voorsprong. El Shaarawy was ook de aangever bij de tweede treffer, enkele minuten later. Lorenzo Pellegrini trapte de bal in het dak van het doel (2-0).

De statistieken
De statistiekenFlashshare

Strafschop

Milan Djuric liet halverwege de tweede helft na de achterstand te verkleinen. De Bosniër schoot een strafschop naast. Michael Folorunsho scoorde in de 76e minuut alsnog. De middenvelder verraste keeper Rui Patrício met een schot van grote afstand. Verder kwam Hellas Verona niet.

De Nederlandse verdedigers Rick Karsdorp en Dean Huijsen speelden de hele wedstrijd mee bij AS Roma, dat volgende maand de tegenstander van Feyenoord is in de tussenronde van de Europa League. Roma schoof dankzij de winst op naar de achtste plaats in de Serie A.