Feyenoord-opponent Roma in verhit duel laat langs kampioen Napoli

Lorenzo Pellegrini viert zijn openingstreffer
Lorenzo Pellegrini viert zijn openingstrefferEPA
AS Roma heeft in de Italiaanse voetbalcompetitie de zesde plaats overgenomen van Napoli. In een verhit duel was de thuisploeg met 2-0 te sterk. Napoli beëindigde het duel na twee rode kaarten met negen man.

Bij AS Roma, in februari tegenstander van Feyenoord in de tussenronde van de Europa League, kreeg trainer José Mourinho in de eerste helft geel. Hij was het niet eens met de scheidsrechter die floot voor een overtreding vlak voor zijn dug-out.

Het bleef de gehele wedstrijd onvriendelijk. Napoli moest halverwege de tweede helft met tien man verder na rood voor Matteo Politano. Roma profiteerde een kwartier voor tijd van die overtalsituatie. Nadat Stephan El Shaarawy de bal niet goed raakte, schoot de zojuist ingevallen Lorenzo Pellegrini uit de draai knap raak: 1-0.

Victor Osimhen pakte in de slotfase zijn tweede gele kaart, waarna het duel was gespeeld. Romelu Lukaku scoorde in de 96e minuut (2-0). Naast de twee rode kaarten en het geel voor Mourinho ontvingen zeven spelers van AS Roma en drie voetballers van Napoli geel.

AS Roma heeft na zeventien duels 28 punten. Napoli zakte met 27 punten naar de zevende plek.