Fiorentina verrast met 3-1 overwinning bij Napoli en staat derde in Serie A

Josip Brekalo viert zijn goal
Josip Brekalo viert zijn goalANP
Fiorentina is na een 3-1-overwinning bij Napoli gestegen naar de derde plek in de Italiaanse competitie. Die deelt de ploeg van trainer Vincenzo Italiano nu met Juventus.

Napoli en Fiorentina speelden allebei met een hoge intensiteit. In minuut 7 kwam Fiorentina op voorsprong. Na een goede voorzet vanaf rechts schoot Josip Brekalo de bal vanuit een moeilijke hoek binnen: 0-1. Regerend kampioen Napoli voerde het tempo vervolgens verder op. Vlak voor rust werd Victor Osimhen neergehaald in het strafschopgebied en ging de bal op de stip. Diezelfde Osimhen benutte de strafschop.

Na rust kreeg Napoli moeilijk de controle en was het weinig sprankelend. Fiorentina speelde sterk en bleef kansen creëren. Na ruim een uur belandde de bal met wat toeval voor de voeten van Giacomo Bonaventura, die de ploeg uit Florence weer op voorsprong zette: 1-2. In blessuretijd maakte Nicolas Gonzalez er nog 1-3 van.