Hattrick-held Thuram bezorgt Inter drie punten tegen tiental Torino en een tweede plek

Thuram maakte alle doelpunten voor Inter
Thuram maakte alle doelpunten voor InterProfimedia/IPA Sport/ABACA /Abaca Press
Marcus Thuram was de absolute matchwinner in de 3-2 gewonnen wedstrijd tegen het tiental van Torino. Hij maakte namelijk een hattrick en bezorgde de kampioenen daarmee de zege. Guillermo Maripan kreeg een vroege rode kaart namens Torino, waardoor ze een verloren wedstrijd leken te spelen. Inter staat door de overwinning tweede, twee punten achter koploper Napoli.

Torino moest al na twintig minuten met tien spelers verder na een rode kaart voor Guillermo Maripán. Thuram profiteerde vijf minuten later al van het numerieke overwicht, waarna hij in de 35e minuut de voorsprong verdubbelde, 2-0. Duvan Zapata deed een minuut later wat terug namens Torino, maar Thuram herstelde na een uur de marge, 3-1. Torino-invaller Nikola Vlasic zette in de 86e minuut vanaf de stip de uitstand op het bord.

Bij Inter viel Denzel Dumfries in de 69e minuut in, Stefan de Vrij kwam in de 82e minuut van de bank. De ploeg uit Milaan staat op de tweede plaats in de Serie A met 14 punten, 2 punten minder dan koploper Napoli.

Statistieken Inter-Torino
Statistieken Inter-TorinoFlashshare

Atalanta

Atalanta won mede dankzij een doelpunt van aanvoerder Marten de Roon met 5-1 van Genoa. De Nederlandse routinier tekende met een fraaie volley van afstand voor de 5-0. Mateo Retegui was goed voor een hattrick, Éderson maakte ook een doelpunt voor de nummer 9 van Italië.