Inter brengt stadsgenoot AC Milan op overtuigende wijze eerste nederlaag toe

Henrikh Mkhitaryan, Lautaro Martinez en Davide Frattesi vieren een goal van InterAFP
Internazionale heeft stadgenoot AC Milan op overtuigende wijze de eerste nederlaag van het seizoen toegebracht. De koploper van de Serie A was met 5-1 te sterk in het Stadio Giuseppe Meazza.

Met de overwinning komt Inter na vier wedstrijden op 12 punten, 2 punten meer dan Juventus. AC Milan volgt met 9 punten op de derde plaats.

Inter had slechts 5 minuten nodig om de score te openen. Na goed doorzetten van Marcus Thuram eindigde de bal via Federico Dimarco voor de voeten van Henrikh Mkhitaryan, die van dichtbij raak schoot, 1-0. Thuram verdubbelde in de 38e minuut de voorsprong met een fraai schot in de verre kruising.

Aansluiting

Rafael Leão zorgde na een klein uur voor de aansluiting namens Milan, maar Mkhitaryan tekende in de 69e minuut na een mooie aanval voor de 3-1. 10 minuten later schoot Hakan Çalhanoglu vanaf de stip de 4-1 binnen, waarna Davide Frattesi in de blessuretijd de eindstand op het bord zette, 5-1.

Denzel Dumfries was de enige Oranje-international bij Internazionale met een basisplaats. Stefan de Vrij viel in, Davy Klaassen bleef op de bank. Bij AC Milan werd basisspeler Tijjani Reijnders in de 77e minuut gewisseld.