Inter heeft geen enkele moeite met Atalanta, Torino pakt drie punten in Venetië

Thuram was belangrijk voor Inter met twee goals
Thuram was belangrijk voor Inter met twee goalsPiero CRUCIATTI / AFP
Inter Milan heeft Atalanta vrijdag met 4-0 verslagen en staat voorlopig bovenaan in de Serie A, terwijl Torino een late 1-0 zege boekte op Venezia om hun positieve start van de competitie voort te zetten.

De Italiaanse kampioen Inter gaf een boodschap af aan alle tegenstanders die ook azen op de titel met een dominante prestatie in een bloedheet San Siro. De gastheren kwamen al in de derde minuut op voorsprong toen de onfortuinlijke Berat Djimsiti een lage voorzet van Marcus Thuram langs zijn eigen doelman Marco Carnesecchi werkte, voordat Nicolo Barella zeven minuten later met een prachtige volley raak knalde.

De ploeg van Simone Inzaghi liet daarna niet zoveel meer zien totdat de Franse spits Thuram weer een sterke individuele prestatie leverde met treffers in de 47e en 56e minuut. Federico Dimarco scoorde van dichtbij, maar die treffer werd afgekeurd wegens buitenspel. Atalanta kon weinig brengen.

De vertoning van vrijdag zal Atalanta-coach Gian Piero Gasperini zorgen baren, wiens team met hoge verwachtingen aan het seizoen begon na het winnen van de Europa League vorig seizoen, hun eerste grote prijs sinds 1963. De ploeg uit Bergamo verloor ook bij Torino, dat met zeven punten gelijk staat met Inter, nadat Saul Coco met een kopbal in de 86e minuut voor een zege zorgde in Venetië.

Juventus neemt de eerste plaats weer over van Inter als ze hun perfecte start van de competitie volhouden door zondagavond Roma te verslaan.