Inter maakt in tegenstelling tot AC Milan geen fout en wint met 4-2 van Sassuolo

Romelu Lukaku na de 1-0
Romelu Lukaku na de 1-0ANP
Internazionale heeft in de aanloop naar het tweede duel met AC Milan in de halve finales van de Champions League geen fout gemaakt. De ploeg van coach Simone Inzaghi won in de Italiaanse competitie met 4-2 van Sassuolo.

Inter profiteerde van de nederlaag van AC Milan eerder op zaterdag tegen Spezia (2-0) en heeft nu als nummer 3 een voorsprong van 5 punten op de stadgenoot, die achter Lazio de vijfde plek inneemt. In Italië plaatsen de nummers 1 tot en met 4 zich voor het hoofdtoernooi van de Champions League.

Romelu Lukaku bracht Inter kort voor rust op fraaie wijze op voorsprong. De Belgische spits kreeg de bal met zijn rug naar het doel aangespeeld, draaide weg en schoot de bal van afstand hoog en hard in het doel.

Tweede helft

Na rust liep Inter snel verder weg via een eigen doelpunt van de Braziliaan Ruan en de Argentijn Lautaro Martínez, die zijn schot van richting zag worden veranderd door een speler van Sassuolo (3-0).

Het duel leek gespeeld, maar Sassuolo maakte het toch nog spannend. Matheus Henrique verkleinde in de 63e minuut de achterstand en via Davide Frattesi werd het in de 77e minuut 3-2. Lukaku stelde de zege kort voor tijd met zijn tweede treffer veilig (4-2).

Denzel Dumfries bleef bij Inter op de reservebank zitten, Stefan de Vrij deed tot de 73e minuut mee. Inter verdedigt dinsdag tegen AC Milan een voorsprong van 2-0 uit de eerste wedstrijd.