Internazionale plaatst zich met zege op Atalanta Bergamo weer voor CL

Finalist Inter plaatst zich met zege op Atalanta weer voor CL
Finalist Inter plaatst zich met zege op Atalanta weer voor CLAFP
Internazionale mag komend seizoen opnieuw meedoen aan het hoofdtoernooi van de Champions League. De huidige finalist, die het over twee weken in Istanbul opneemt tegen Manchester City, won zaterdag in de Serie A de thuiswedstrijd tegen Atalanta met 3-2. Inter steeg naar de tweede plaats en is, met nog één speelronde te gaan, zeker van een plek bij de eerste vier.

Romelu Lukaku was opnieuw trefzeker en is bezig aan een sterke periode. De Belg scoorde al in de 1e minuut, gevolgd door de 2-0 van Nicolò Barella in de 3e minuut. Mario Pasalic scoorde tegen het einde van de eerste helft tegen. Lautaro Martínez zorgde in de 77e minuut met de 3-1 voor de beslissing, al verkleinde de Colombiaanse invaller Luís Muriel met een fraai afstandsschot in blessuretijd nog wel de achterstand.

Denzel Dumfries speelde de gehele wedstrijd mee bij Inter, waar Stefan de Vrij in de 81e minuut inviel. Bij Atalanta, dat vijfde blijft en naar alle waarschijnlijkheid naast deelname aan de Champions League grijpt, hadden middenvelders Marten de Roon en Teun Koopmeiners een basisplaats.