Jose Mourinho hekelt scheidsrechter: 'De slechtste ooit'

AS Roma coach Jose Mourinho
AS Roma coach Jose MourinhoReuters
AS Roma-manager Jose Mourinho heeft opnieuw kritiek gehad op de wedstrijdleiding. Daniele Chiffi, die de wedstrijd woensdagavond leidde tussen Monza en AS Roma, kreeg er flink van langs van de Portugese oefenmeester.

Mourinho, die wel vaker ruzie heeft met scheidsrechters, omschreef Chiffi als "de slechtste die ik ooit ben tegengekomen". "Ik ben niet dom, weet je," zei Mourinho. "Vandaag ging ik naar de wedstrijd met een microfoon. Ik heb alles opgenomen. Vanaf het moment dat ik de kleedkamer verliet, tot het moment dat ik terugkwam. Ik heb mezelf beschermd."

Mourinho's voorzorgsmaatregel was misschien ingegeven door de twee wedstrijden schorsing die hij eind februari kreeg nadat hij werd weggestuurd tijdens de 2-1 nederlaag van Roma bij Cremonese.

Boos om rode kaart

Door het laatste gelijkspel bleef Roma zevende, net buiten de Europese plaatsen met nog vijf wedstrijden te spelen, en Mourinho was vooral boos dat Chiffi Mehmet Celik wegstuurde nadat hij hem in de toegevoegde tijd een tweede gele kaart had getoond.

"Hij is de slechtste scheidsrechter die ik in mijn leven heb ontmoet", zei Mourinho. "Hij is de slechtste. Technisch gezien is hij verschrikkelijk. Nul empathie. Nul communicatie. Nul bewustzijn. Een tweede geel voor een jongen die uitglijdt in de 96e minuut... Ik stopte met praten op 20-30 minuten van het einde omdat ik wist dat hij me voor alles een rode kaart zou geven.