Joshua Zirkzee scoort voor Bologna en redt daarmee een punt tegen koploper Inter

Zirkzee dankt hogere machten voor de 2-2
Zirkzee dankt hogere machten voor de 2-2AFP
Internazionale heeft in eigen stadion puntenverlies geleden tegen Bologna. De koploper van de Serie A kwam tegen de Nederlands getinte ploeg niet verder dan 2-2. De 22-jarige Nederlander Joshua Zirkzee zette de eindstand op het bord.

Internazionale heeft nu 19 punten, 1 punt meer dan AC Milan. De stadgenoot kan later op de zaterdag de koppositie overnemen in het uitduel met Genoa

Internazionale leek een zorgeloze middag voor de boeg te hebben, nadat Francesco Acerbi en Lautaro Martínez binnen een kwartier voor een 2-0-voorsprong hadden gezorgd. Voor Martínez was het alweer zijn tiende treffer in acht duels. Riccardo Orsolini maakte het even later weer spannend door een penalty binnen te schieten, 2-1. Zirkzee tekende in de 52e minuut voor de gelijkmaker met een schot vanaf de rand van het strafschopgebied.

Sydney van Hooijdonk

Bij Internazionale werd Oranje-international Denzel Dumfries 10 minuten na rust gewisseld. Stefan de Vrij en Davy Klaassen bleven op de bank. Naast Zirkzee stond ook Sam Beukema in de basis bij Bologna. Oussama El Azzouzi en Sydney van Hooijdonk vielen in de slotfase in.