Koploper Inter laat punten liggen bij Genoa; Lazio pakt drie punten tegen Frosinone

Radu Dragusin viert de 1-1 tegen Inter voor een uitzinnig publiek
Radu Dragusin viert de 1-1 tegen Inter voor een uitzinnig publiekAFP
Inter heeft puntenverlies geleden in hun laatste wedstrijd van 2023. Op bezoek bij Genoa werd het 1-1. Het magere resultaat volgt op de midweekse bekeruitschakeling tegen Bologna. Voormalig FC Twente-speler Marko Arnautovic was verantwoordelijk voor de openingstreffer (42'), maar nog voor rust maakte de thuisploeg gelijk.

Genoa snoepte voor kerst ook al punten af van Juventus (1-1) en won op bezoek bij Sassuolo. Het sluit 2023 dus prima af, na een tot nu toe wisselvallig seizoen. Radu Dragusin tekende in de blessuretijd van de eerste helft voor de gelijkmaker, op aangeven van Albert Gudmundsson, voormalig PSV en AZ. Inter liet na rust te weinig zien om aanspraak te maken op een overwinning. Denzel Dumfries en Davy Klaassen mochten in de slotfase invallen bij Inter. Hun ploeggenoot Stefan de Vrij kreeg geen speeltijd.

Lazio

Lazio maakt een moeizaam en vooral wisselvallig seizoen door. Het team uit Rome ging echter wel door in de Champions League – in een poule met Feyenoord – maar de achtste plek in de Serie A zal ongetwijfeld als onvoldoende worden bestempeld door de tweevoudig landskampioen. In de thuiswedstrijd tegen Frosinone leek het aanvankelijk helemaal mis te gaan.

Matias Soule schoot in de 57e namelijk een strafschap raak voor de bezoekers, die slechts 70 kilometer ten zuidoosten van Rome hun thuiswedstrijden afwerken. Lazio boog de stand echter om in hun voordeel via doelpunten van Taty Castellanos (kopbal), Gustav Isaksen (schot uit voorzet) en de Spaanse verdediger Patric (vlammend schot voor 3-1). Frosinone staat 14e met 19 punten. Lazio hervat de competitie op 7 januari met een uitwedstrijd bij Udinese.