Kvaratskhelia leidt Napoli naar zege op Bologna, Empoli geeft Roma unieke billenkoek

Kvaratskhelia werd onlangs vader
Kvaratskhelia werd onlangs vaderGiuseppe Maffia /NurPhoto / Shutterstock / Profimedia
Khvicha Kvaratskhelia speelde zondag een hoofdrol in de eerste overwinning van Napoli onder Antonio Conte door Bologna met 3-0 te verslaan, terwijl Roma thuis tegen Empoli een ontluisterende 2-1 nederlaag leed.

De Georgische ster Kvaratskhelia vierde woensdag dat hij vader is geworden door Napoli's tweede treffer te maken met nog een kwartier te spelen in een spannende wedstrijd in het Stadio Diego Armando Maradona. Maar terwijl zijn treffer Napoli verzekerde van de drie punten en verlossing na de vernedering in Verona van afgelopen weekend, kwam het echte vleugje klasse van Kvaratskhelia in de blessuretijd aan het einde van de eerste helft.

De 23-jarige voetballer, die ook de lat raakte, legde een prachtige pass over de Bologna-verdediging heen op de opkomende Giovanni Di Lorenzo, die de openingstreffer binnenknalde en voor grote vreugde zorgde op de tribunes en langs de zijlijn.

“Ik denk dat je het op het veld zag, de energie, en ik deed alles voor het team,” zei Kvaratskhelia tegen DAZN. “Deze week was voor mij zo belangrijk, ik ben zo blij dat ik hier ook ben gekomen en met het team heb gewonnen. Ik ben zo blij.”

'Deze fans laten me liefde zien'

Napoli-aanvoerder Di Lorenzo werd zwaar bekritiseerd na zijn slechte optredens op het EK, waar Italië als regerend kampioen in de kwartfinales werd uitgeschakeld door Zwitserland. Maar zijn doelpunt hielp Napoli een strijdlustig Bologna te verslaan, dat meer zou moeten hebben dan het ene punt dat ze uit hun eerste twee wedstrijden hebben verzameld.

"Deze fans laten me veel liefde zien en ik probeer dat iedere keer dat ik het veld opstap terug te betalen," zei Di Lorenzo. Invaller Giovanni Simeone maakte er een glansrijk thuisdebuut van voor Conte toen hij diep in de blessuretijd een lage voorzet van David Neres binnenwerkte.

Empoli geeft Roma billenkoek

Roma verloor thuis voor het eerst in hun geschiedenis van Empoli na een teleurstellende vertonin. Paulo Dybala bleef dan wel in de Italiaanse hoofdstad, maar dat was niet genoeg om de ploeg van Daniele De Rossi te inspireren.

Een intikker van Emmanuel Gyasi op slag van rust en een penalty van Lorenzo Colombo in de 61e minuut waren de nekslag voor Roma, dat met nog 10 minuten te spelen terugkwam via Eldor Shomurodov, maar de comeback niet kon voltooien.

Dybala, wiens overstap naar het Saoedi-Arabische Al Qadsiah donderdag afketste, was naast Lorenzo Pellegrini en Gianluca Mancini een van de drie Roma-spelers die het houtwerk raakten. Roma werd echter van het veld gejouwd voor de manier waarop het twee doelpunten achter kwam te staan tegen een ploeg waarvan wordt verwacht dat ze tegen degradatie zal vechten.

“Het ontbrak ons aan energie en intensiteit... We speelden goed in de tweede helft, maar het was niet genoeg, en als je niet goed speelt in de eerste helft gaat het niet goed met je,” zei De Rossi tegen Sky Sport. De Rossi heeft niet lang de tijd om zijn team op te peppen, want volgend weekend reist Roma af naar Juventus, dat maandag tegen Verona speelt.

Protesten bij Torino

Eerder volgde Che Adams Denis Law op met het beslissende doelpunt in Torino's 2-1 overwinning op Atalanta op zondag, tot vreugde van de fans die in massale protesten voor de wedstrijd hadden opgeroepen tot verkoop van de club door de huidige eigenaar.  De Schotse aanvaller Adams maakte zijn eerste doelpunt voor Torino sinds hij vorige maand transfervrij tekende en tikte vier minuten na rust de tweede treffer van de gastheren binnen.

De 28-jarige speler werd de eerste van zijn landgenoten die scoorde voor Torino sinds de Schotse en Manchester United-legende Law in het seizoen 1961/62. Adams, die de winnende treffer binnenschoof nadat een laag schot van Duvan Zapata was gered, zorgde voor een schitterend debuut in eigen huis, waarin hij ook de aanzet gaf voor de heerlijke gelijkmaker van Ivan Ilic in de 31e minuut.

Zijn treffer, en Vanja Milinkovic-Savic die diep in de blessuretijd de penalty van Mario Pasalic pareerde, brachten Torino op vier punten uit hun eerste twee wedstrijden. De overwinning kwam er nadat duizenden fans samen naar het stadion waren gelopen om te eisen dat eigenaar en mediamagnaat Urbano Cairo de club zou verkopen na 19 overwegend saaie jaren aan het roer te hebben gestaan.