Lazio kan weer naar boven kijken na moeizame doelpuntrijke zege op Atalanta

Matias Vecino viert de 3-2
Matias Vecino viert de 3-2AFP
Lazio heeft in de Serie A thuis gewonnen van Atalanta. In Rome werd het 3-2, waardoor Lazio na een moeizame seizoensstart vanaf de twaalfde plek weer naar boven kan kijken.

Al na 5 minuten kwam de thuisploeg op voorsprong door een ongelukkige eigen goal van Atalanta-aanvaller Charles De Ketelaere. Die openingstreffer zorgde voor veel vertrouwen bij Lazio, dat 5 minuten later na een goed uitgespeelde aanval al op 2-0 kwam. Valentín Castellanos tikte op aangeven van Felipe Anderson makkelijk binnen.

Na ongeveer een half uur kon Atalanta iets terug doen. Ederson was het die na een indraaiende voorzet de 2-1 achter keeper Ivan Provedel kopte. Vanaf dat moment draaiden de rollen om. Dat leidde uiteindelijk tot de gelijkmaker na ruim een uur. Sead Kolasinac kopte op aangeven van Teun Koopmeiners raak.

Matías Vecino

Lazio wist zich nog te herpakken. De ploeg van trainer Maurizio Sarri maakte 8 minuten voor tijd de 3-2 via Matías Vecino.

Bij nummer 6 Atalanta stond de Nederlander Marten de Roon in de basis. Koopmeiners en Mitchel Bakker vielen in de tweede helft in.