Lazio verliest topper van Inter, waardoor Napoli vandaag kampioen kan worden

Lautaro Marinez viert de gelijkmaker
Lautaro Marinez viert de gelijkmakerAFP
Napoli is één overwinning verwijderd van de Serie A titel na 33 jaar te hebben gewacht, nadat Lazio met 3-1 verloor bij Inter Milaan deze zondagmiddag. De koploper van de competitie kan zijn eerste Scudetto sinds 1990 in de wacht slepen als het Salernitana verslaat. Die wedstrijd is inmiddels bezig. Inter kwam in het San Siro terug van een achterstand bij de rust dankzij twee doelpunten van Lautaro Martinez en een treffer van Robin Gosens.
Statistieken Inter - Lazio
Statistieken Inter - LazioFlashshare

Na 26 minuten actie in het San Siro schoof Inters Henrikh Mkhitaryan de lage pass van Joaquin Correa binnen, maar de treffer werd afgekeurd omdat Correa buitenspel stond voordat hij de dieptepass van Marcelo Brozovic ontving. Drie minuten later legde Felipe Anderson de fans in Milaan en Napels het zwijgen op met een fraaie afwerking voor de bezoekers, nadat ex-Lazio-verdediger Francesco Acerbi de bal op de rand van het eigen strafschopgebied aan zijn voormalige teamgenoot cadeau had gedaan.

Inter drong aan na de treffer, met onder andere een volley van Nicolo Barella in de 40e minuut, maar Lazio had de pech dat het niet met twee doelpunten voor stond bij de rust. Acerbi verloor opnieuw de bal in een gevaarlijke positie en Ciro Immobile krulde de bal richting de kruising, maar Andre Onana pareerde naar Anderson, wiens schot over de lat werd getikt door Alessandro Bastoni.

De opstellingen en spelersbeoordelingen van Inter - Lazio
De opstellingen en spelersbeoordelingen van Inter - LazioFlashshare

Federico Dimarco forceerde een moeizame redding van Lazio-doelman Ivan Provedel op het uur en niet veel later was Denzel Dumfries niet scherp genoeg op een voorzet van Romelu Lukaku. Lautaro Martinez miste in de 71e minuut een grote kans op doel, maar zes minuten later maakte hij zijn fout goed door in de hoek langs Provedel te schieten. Een enorm gejuich barstte los op de tribunes in Napels nadat het nieuws over de gelijkmaker van Martinez was doorgedrongen en het geluidsniveau steeg bijna het dak uit nadat Gosens een voorzet van Lukaku zeven minuten later op de slof nam. De tweede treffer van Martinez in de laatste minuut van de wedstrijd was de kers op de taart voor Inter en Napoli, die voor een zee van blauw en wit klaar zal zijn om de titel op te eisen.

Door de overwinning, die alle in de laatste 13 minuten vielen, steeg Inter naar de Champions League-plaatsen op de ranglijst, vóór AC Milan en Roma op basis van het doelsaldo en werd een uitbarsting van vreugde ontketend in het Stadio Maradona in Napels, dat op dat moment al bijna vol zat met supporters in de aanloop naar de wedstrijd tegen Salernitana. Napoli bleef 17 punten voor op naaste achtervolger Lazio, met nog zes wedstrijden te gaan.