Livramento kan het niet alleen in Maastricht: aanvaller schiet Verona langs Napoli

Livramento schreeuwt het uit na zijn openingstreffer
Livramento schreeuwt het uit na zijn openingstrefferProfimedia
Napoli is het nieuwe Serie A-seizoen zeer matig begonnen. De kampioen van het seizoen 2022-23 verloor met 3-0 bij Verona, waar Dailon Rocha Livramento gelijk van zich liet spreken. De in Rotterdam geboren Kaapverdiër was afgelopen campagne uitblinker bij MVV en verdiende een transfer naar Italië.

De 23-jarige aanvaller tikte in de 50e minuut een voorzet van Darko Lazovic binnen na een eerste helft waarin Verona geen enkele kans kreeg. De bezoekers uit Napoli hadden een optisch overwicht, maar deden daar weinig mee en kwamen tot één schot op doel. Na rust beet de thuisploeg meer van zich af en ontstonden er opeens mogelijkheden. De Colombiaanse aanvaller Daniel Mosquera scoorde een kwartier voor tijd de 2-0 en schoot in blessuretijd als kers op de appelmoes ook nog eens de 3-0 binnen.

Napoli eindigde vorig seizoen op de tiende plaats, Verona eindigde drie punten boven de degradatiestreep. Bij Verona bleef Elayis Tavsan, die in eigen land voor Sparta, Telstar en NEC speelde, op de bank. Voormalig FC Groningen-speler Tomas Suslov viel na een uur in voor Grigoris Kastanos.