Maurizio Sarri zet vraagtekens bij toekomst na nederlaag bij hekkensluiter

Sarri verkeert met zijn ploeg in zwaar weer
Sarri verkeert met zijn ploeg in zwaar weerProfimedia
Lazio-trainer Maurizio Sarri heeft vraagtekens gezet bij zijn toekomst bij de club, nadat zijn ploeg afgelopen zaterdag met 2-1 verloor van hekkensluiter Salernitana. Het was alweer de zesde competitie nederlaag van het seizoen voor de nummer twee van de Serie A van vorig jaar.

Lazio kwam door een penalty van Crio Immobile in de eerste helft nog op voorsprong, maar kreeg in de tweede helft twee doelpunten tegen. Lazio staat nu tiende met 17 punten, de slechtste start sinds het seizoen 2013-14.

Sarri verwijtte zijn spelers een verkeerde houding en inzet en liet weten dat als zijn manier van werken onderdeel is van het probleem, hij bereid is op te stappen. "Er moet iets gebeuren," zei Sarri na de wedstrijd. "Het team is zijn identiteit en initiatief verloren. We wilden na onze voorsprong de wedstrijd 50 minuten lang controleren. Dat hoort niet bij ons als team. Als de aankomende dagen blijkt dat het mijn schuld is, ben ik de eerste die zijn ontslag bij de voorzitter aanbiedt."

Ondanks de slechte start in de Serie A, staat Lazio in de Champions League op de tweede plaats met zeven punten, eentje minder dan Atletico Madrid en een meer dan nummer drie Feyenoord. Lazio ontvangt dinsdag hekkensluiter Celtic. "Soms kan de Champions League wonderen doen," sloot Sarri af.