Motta hamert op betere organisatie bij Juventus: 'We verliezen soms de balans'

Motta hamert op betere organisatie bij Juventus: 'We verliezen soms de balans'Profimedia/ČTK/imago sportfotodienst/Giuliano Marchisciano/IPA Sport
Juventus won afgelopen zaterdag van Lazio met 1-0 en staat daardoor tweede. De ploeg van Thiago Motta heeft het vooral defensief op orde, met slechts één tegengoal uit acht wedstrijden. Elf keer werd er gescoord, maar het was al wel goed voor 16 punten, vier keer gewonnen en vier keer gelijk. Toch hamert Motta op de organisatie, die moet volgens de oefenmeester beter.

Verdediger Mario Gila scoorde in Lazio's eigen doel en bezorgde Juventus zo een thuiszege, nadat de bezoekers vroeg in de eerste helft met 10 man kwamen te staan. “We moeten onze organisatie verbeteren. Dan moeten we ook aandringen in sommige situaties,” vertelde Motta op een persconferentie. “Bij een numeriek overwicht verloren we organisatie en balans. Dat gebeurde ook tegen Cagliari.”

Moeite om tot kansen te komen

Juventus kreeg zijn eerste doelpunt in de Serie A dit seizoen tegen toen een late penalty van Razvan Marin een 1-1 gelijkspel voor bezoekers Cagliari uit het vuur sleepte. Tegen Lazio had Juve meer balbezit en kansen dan de tegenstanders, maar bleef het zonder schot op doel tot de 81e minuut, toen Dusan Vlahovic doelman Ivan Provedel voor de eerste keer liet ingrijpen bij zijn poging vanaf de rand van het strafschopgebied.

“Het is een belangrijke en verdiende overwinning tegen een ploeg die erg goed speelt. Het is voor niemand makkelijk om tegenover Lazio te staan,” zei Motta. “Ik ben erg trots op iedereen. Het is een overwinning en we laten het achter ons, nu moeten we herstellen en aan dinsdag denken. We moeten 200% zijn om Stuttgart te verslaan.”

Juventus ontvangt Stuttgart dinsdag in de Champions League voordat het op 27 oktober Inter Milaan bezoekt voor de volgende competitiewedstrijd.