Napoli geeft landskampioenschap extra glans met winst op Fiorentina

Osimhen schoot de winnende strafschop binnen
Osimhen schoot de winnende strafschop binnenAFP
Italiaans kampioen Napoli heeft zijn sportieve plicht gedaan in het thuisduel met Fiorentina. De ploeg van Luciano Spalletti was met 1-0 te sterk voor de bezoekers uit Florence. Topscorer Victor Osimhen maakte in de tweede helft de enige treffer vanaf de strafschopstip.

Met de zege komt Napoli op 83 punten. De ploeg die vorige week al de eerste titel sinds 1990 veroverde, heeft een voorsprong van 17 punten op Juventus. Fiorentina, de nummer 8 van de ranglijst, is nu 12 punten verwijderd van Europees voetbal.

Osimhen werd zoals zo vaak dit seizoen matchwinnaar. De spits had echter wel twee strafschoppen nodig om het verschil te maken. De Nigeriaan miste nog zijn eerste penalty drie minuten na rust, maar schoot in de 73e minuut wel raak vanaf de stip. Met zijn 47e doelpunt in de Serie A passeerde hij ook oud-speler George Weah als meest trefzekere Afrikaan ooit in de Italiaanse competitie.