Napoli grijpt overwinning bij Juventus door doelpunt in hectische slotfase

Napoli greep uiteindelijk de overwinning bij Juve
Napoli greep uiteindelijk de overwinning bij JuveProfimedia
Koploper en aanstaand kampioen van de Serie A Napoli heeft door een doelpunt in blessuretijd met 0-1 gewonnen bij nummer drie Juventus. Nadat vlak voor tijd een doelpunt van Ángel Di Maria werd afgekeurd na VAR-ingrijpen lukte het de bezoekers wel een geldig doelpunt te maken. Invaller Giacomo Raspadori werd de matchwinner.

Dat het voor Napoli de vierde ‘dubbel’ was op Juve was natuurlijk mooi meegenomen. Eerder dit seizoen werd het 5-1. Zo gek werd het zondagavond niet. De thuisploeg begon aan de wedstrijd met de 15 punten extra die ze eerder dit seizoen werden afgepakt. Napoli werd deze week door AC Milan uitgeschakeld in de Champions League en behaalde de voorbije periode wisselvallige resultaten. Op weg naar hun eerste Scudetto sinds 1990 konden ze dus wel weer eens een succesje gebruiken.

Twee afgekeurde goals

Voor rust liet Napoli echter niets zien. Als er al gevaar gesticht werd dan was dat door de gastheren. Toch zat ook coach Massimiliano Allegri regelmatig met zijn hoofd te schudden. Na een minuut of 20 in de tweede helft vond hij het wel welletjes en mochten Di María en Federico Chiesa invallen. Gek genoeg kwamen er toen kansjes voor Victor Osimhen en Napoli. De missers leken duur toen Di Maria via een verdediger raak schoot. De VAR constateerde echter een overtreding van oud-Ajacied Arkadiusz Milik op Napoli-middenvelder Stanislav Lobotka.

Het was voer voor toch nog wat vermaak in de slotfase. Dušan Vlahović dacht ook te scoren, maar in de aanloop bleek de bal uit te zijn geweest. Na twee keer doelloos juichen waren het gezien het wedstrijdbeeld toch wel verrassend de bezoekers die met de punten aan de haal gingen. Giacomo Raspadori volleyde een voorzet van Eljif Elmas langs Wojciech Szczęsny. Daarmee heeft de koploper nu 17 punten voorsprong op nummer twee Lazio Roma en twijfelt niemand meer over de aanstaande titel. Juve is door de teruggegeven punten nu derde met een voorsprong van drie punten op zowel AS Roma als AC Milan. Het is dus nog bijzonder wie bij de bovenste vier gaan eindigen voor Champions League-voetbal in het volgende seizoen.

Coppa Italia

Napoli speelt komende zaterdagmiddag een thuiswedstrijd tegen Salernitana. Juventus maakt zich op voor de tweede wedstrijd in de halve finales van de Coppa Italia tegen Inter (1-1). Vervolgens wacht op zondag de uitwedstrijd bij Bologna.