Napoli pakt koppositie in Serie A met comfortabele overwinning op Monza

Khvicha Kvaratskhelia viert zijn doelpunt
Khvicha Kvaratskhelia viert zijn doelpuntFrancesco Pecoraro / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Napoli is de nieuwe koploper van de Serie A. De ploeg van Antonio Conte won zondagavond met 2-0 van Monza en haalt daarmee Juventus op een punt in.

Na een ontnuchterende start van de campagne met een 3-0 nederlaag op de openingsdag bij Hellas Verona, heeft Antonio Conte toegezien op een dramatische ommekeer in vorm die 10 punten opleverde uit de vorige vier competitiewedstrijden. Op papier leek het bezoek van Monza, dat dit seizoen nog niet won, aan het Stadio Diego Armando Maradona de ideale gelegenheid om die opleving voort te zetten.

Napoli slaagden daar ook in door in de 22e minuut de openingstreffer te scoren, met dank aan Matteo Politano. Het zou de legendarische Italiaanse verdediger Alessandro Nesta in de dug-out hebben doen huiveren, want Monza-verdediger Alessandro Bianco gaf de Napoli-aanvaller onbedoeld een assist vanuit een moeilijke hoek.

De gastheren verdubbelden hun voorsprong 12 minuten later na nog meer ongelukkig uitverdedigen van Monza, toen Stefano Turati's poging om de bal weg te werken werd onderschept en Khvicha Kvaratskhelia de losse bal binnen schoot nadat Andrea Carboni de eerste inzet van Scott McTominay had geblokt.

Monza joeg het grootste deel van de eerste helft op schaduwen en de manier waarop de spelers van Conte naadloos van positie wisselden, zou de notoir veeleisende hoofdtrainer veel voldoening hebben gegeven richting de rust.

De statistieken.
De statistieken.Flashscore

Elia Caprile moest voor het eerst in de wedstrijd in actie komen om een kopbal van Milan Djuric te redden, waarna de oogstrelende vrije trap van Daniele Maldini rakelings langs de paal scheerde.

Ondanks de inspanningen van Monza in de tweede helft, was het niet genoeg om op het scorebord te komen en blijft de ploeg van Nesta een van de slechts twee teams - samen met Cagliari - die dit seizoen nog een overwinning moeten boeken in de Serie A. Ze blijven 19e, terwijl de mannen van Conte nu mooi op pole position staan - een punt los van Juventus.