Napoli sluit teleurstellende eerste seizoenshelft in stijl af met 0-0 tegen Monza

Arbiter Marco Di Bello geeft rood aan Napoli-coach Walter Mazzarri
Arbiter Marco Di Bello geeft rood aan Napoli-coach Walter MazzarriAFP
Napoli heeft de laatste wedstrijd van het kalenderjaar 2023 met 0-0 gelijkgespeeld tegen Monza. In het eigen Stadio Diego Armando Maradona vertoonde het zwalkende team van coach Walter Mazzarri weinig tekenen van verbetering. Het zorgde ervoor dat de bezoekers hun eerste punt ooit op bezoek in Napels pakten, al hadden dat er misschien wel drie moeten zijn.

De gastheren hadden voor rust de overhand, met een goede kans in de 41e minuut voor Frank Anguissa. De voormalig middenvelder van Fulham zag zijn prima schot echter gepareerd worden door Monza-keeper Michele Di Gregorio. Halverwege de tweede helft kregen de bezoekers een uitgelezen kans op de 0-1. Mario Rui maakte hands en mede op aangeven van de grensrechter ging de bal op elf meter.

Matteo Pessina ging achter de bal staan, maar schoot de bal tegen Napoli-doelman Alex Meret aan. In het vervolg kon Napoli niet overtuigen en werd de wedstrijd ontsierd door een opstootje, waarbij meerdere spelers geel kregen en Napoli-trainer Mazzarri zelfs rood. Bij Monza kreeg bankzitter Mirko Maric nog rood in de blessuretijd. Daarmee waren de kaarten de meest opvallende zaken en blijft Napoli een middenmoter. Met 28 punten uit 18 wedstrijden hebben ze liefst 12 punten achterstand op nummer twee Juventus. Koploper Inter komt later op de vrijdagavond nog in actie.

Fiorentina

Monza kan ieder punt goed gebruiken en staat nu met 22 punten op een 11e plek. De club uit Lombardije vervolgt de competitie op 6 januari met een uitwedstrijd bij Frosinone. Napoli speelt een dag later bij Torino, dat vrijdagavond met 1-0 van Fiorentina verloor. Luca Ranieri scoorde in de slotfase de enige goal.