Nieuwe tegenslag Napoli in wat nog steeds makkelijke route naar titel lijkt

Nieuwe tegenslag Napoli in wat nog steeds makkelijke route naar titel lijktAFP
Napoli, uitgesproken kampioenskandidaat in de Serie A, blijft op moeizame wijze naar de eindstreep toewerken. Voor de derde keer in hun laatste vier thuiswedstrijden wisten ze niet te scoren en uiteindelijk bleven ze steken op een 0-0 gelijkspel tegen Hellas Verona.

Omdat deze wedstrijd tussen de Champions League-ontmoetingen in de kwartfinale met AC Milan in vielen, zette Luciano Spalletti zijn groep op scherp, met Victor Osimhen, Piotr Zieliński en Khvicha Kvaratskhelia op de bank tegen het door degradatie bedreigde Verona. De Partenopei leken vervolgens niet op elkaar ingespeeld en hadden grote moeite om kansen te creëren, ondanks het feit dat ze het meeste balbezit hadden.

Grote spelers op de bank

Binnen 20 minuten lag de bal in het net, nadat een voorzet van Matteo Politano door een verdediger van Verona werd afgeketst, maar de goal werd afgekeurd wegens buitenspel van een Napoli-aanvaller. Aan de andere kant roken de Gialloblu onverwacht bloed, en Kevin Lasagna leek de doorbraak te bewerkstelligen met een krachtig schot, maar dat stuitte op de handen van Alex Meret.

De Partenopei bleven het na de pauze moeilijk hebben, en verdediger Giovanni Di Lorenzo kwam nog het dichtst bij een treffer, maar zijn kopbal ging ongevaarlijk naast. Zelfs met de introductie van de grote spelers op de bank bleef Verona-doelman Lorenzo Montipò relatief ongemoeid, want Napoli kon in de eerste 30 minuten van de tweede helft geen schot op doel lossen.

Osimhen

In de slotfase bleven de kansen voor Napoli bij de 'verkeerde spelers' vallen. Zo kreeg Di Lorenzo een kans in het strafschopgebied, maar hij schoot over de lat. Uiteindelijk kreeg Osimhen toch nog een kans, toen de Nigeriaan een volley vanaf de rand van het strafschopgebied tegen het houtwerk schoot.

Dichterbij zouden de uitverkoren kampioenen niet komen. Ondanks de teleurstelling zijn de mannen van Spalletti slechts 10 punten verwijderd van hun eerste Scudetto in 33 jaar, terwijl Verona nu mogelijk slechts één overwinning verwijderd is van het ontsnappen aan de gevarenzone.