Sassuolo bezorgt Juventus in Reggio Emilia eerste nederlaag van seizoen

Domenico Berardi viert zijn doelpunt
Domenico Berardi viert zijn doelpuntANP
Juventus heeft in de Serie A zijn eerste nederlaag van dit seizoen geleden. De topclub uit Turijn liet zich in Reggio Emilia verrassen door Sassuolo, dat de enerverende wedstrijd met 4-2 won. 'Juve' zakte door de verliesbeurt naar de vierde plaats met 10 punten uit vijf duels.

Sassuolo kwam op 1-0 via Armand Lauriente, Juventus kreeg de gelijkmaker in de schoot geworpen door een eigen goal van Matías Viña. Nog voor rust nam de thuisploeg opnieuw een voorsprong (2-1) door een treffer van Domenico Berardi.

Juventus kon ook de tweede helft niet imponeren. Federico Chiesa wist na 78 minuten nog wel de 2-2 te maken, maar Sassuolo sloeg bijna direct terug met een rake kopbal van Andrea Pinamonti. De 4-2 was een curieus eigen doelpunt. Doelman Wojciech Szczesny van Juventus gaf vanaf de zijlijn een breedtepass op verdediger Federico Gatti, die de bal vervolgens doodleuk in zijn lege eigen doel schoot. De Poolse keeper beleefde zodoende een smadelijk einde van zijn vierhonderdste competitiewedstrijd.