Teun Koopmeiners scoort in eenvoudige overwinning Atalanta Bergamo in Empoli

Teun Koopmeiners viert de 0-2
Teun Koopmeiners viert de 0-2ANP
Atalanta heeft de aansluiting behouden met de topploegen in de Serie A. Met een grote Nederlandse inbreng won de ploeg uit Bergamo eenvoudig met 3-0 bij Empoli. Oranje-international Teun Koopmeiners tekende voor een treffer, Marten de Roon was goed voor een assist.

Met de zege klimt Atalanta twee plaatsen naar plek 4 op de ranglijst, achter Internazionale, Juventus en AC Milan. Fiorentina kan Atalanta later op maandag weer voorbij, als de ploeg uit Florence wint bij Lazio.

Atalanta opende al in de 5e minuut de score via Gianluca Scamacca. De spits scoorde op fraaie wijze met een hakje door de benen van Empoli-keeper Etrit Berisha. Na een aanval over meerdere schijven zorgde Koopmeiners voor de 2-0 met een droog schot. Op aangeven van De Roon maakte Scamacca na rust zijn tweede doelpunt van de avond.

Naast Koopmeiners en De Roon stond ook Hans Hateboer in de basis bij Atalanta.