Tiental Internazionale onderuit bij kampioen Napoli

Simone Inzaghi van Inter heeft nu de hete adem van AC Milan in de nek
Simone Inzaghi van Inter heeft nu de hete adem van AC Milan in de nekANP
Internazionale is er nog niet zeker van komend seizoen opnieuw aan de Champions League mee te mogen doen. Het elftal van trainer Simone Inzaghi ging in de Italiaanse competitie met 3-1 onderuit bij kampioen Napoli. Inter heeft, met nog twee speelronden te gaan, 2 punten voorsprong op nummer 5 AC Milan. De eerste vier clubs gaan naar het hoofdtoernooi van de Champions League.

Middenvelder André-Frank Zambo Anguissa zette Napoli halverwege de tweede helft op voorsprong. Met Stefan de Vrij kort achter zich schoot hij vanuit de draai raak. Doelman André Onana zat nog wel met een hand aan de bal, maar kon een treffer niet voorkomen. Inter speelde op dat moment al enige tijd met een man minder. Roberto Gagliardini moest kort voor rust met twee gele kaarten van het veld af.

Inter kwam in de 81e minuut met tien man langszij. Na een voorzet vanaf links van invaller Federico Dimarco tikte de Belg Romelu Lukaku de bal bij de tweede paal in het doel. Napoli nam kort daarna via Giovanni Di Lorenzo toch weer de leiding (2-1). In blessuretijd scoorde ook invaller Gianluca Gaetano nog.

De Vrij deed de hele wedstrijd mee bij Inter. Mede-international Denzel Dumfries kwam alleen het laatste kwartier in actie. Inter speelt zaterdag 10 juni in de finale van de Champions League tegen Manchester City.