Trainer Motta luidt nieuwe tijdperk Juventus in met een makkelijke overwinning op Como

Juventus viert de 3-0 overwinning op Como
Juventus viert de 3-0 overwinning op ComoProfimedia
Juventus maakte maandag gehakt van Como met een 3-0 overwinning bij het debuut van Thiago Motta als coach van Juventus. Samuel Mbangula, Timothy Weah en Andrea Cambiaso tekenden voor de doelpunten.

Juve had gemakkelijk met een grotere marge kunnen winnen in het Allianz Stadion. Dusan Vlahovic had een bijzonder ongelukkige avond voorin voor Juve, want hij raakte in elke helft het houtwerk en wat leek op een perfecte kopgoal werd net na rust afgekeurd. De Servische aanvaller was verbijsterd waarom zijn treffer werd afgekeurd, maar Cambiaso had eerder buitenspel gestaan, waardoor hij geen doelpunt kon maken.

Speelstijl Motta al zichtbaar

Motta, die aankwam in het voorseizoen nadat hij Bologna naar de Champions League had geleid, laat Juve nu al een voetbalstijl spelen die leuker is om naar te kijken dan onder zijn voorganger Massimiliano Allegri. Dat is ondanks het feit dat Juve een aantal van Allegri's favorieten, waaronder de Italiaanse spits Federico Chiesa, op een zijspoor zijn gezet om ruimte te maken voor spelers die beter bij Motta's speelstijl passen.

Como, een ambitieuze club gesteund door tabaksgigant Djarum, zal een betere indicatie krijgen van hun kansen om in de divisie te blijven in hun volgende twee wedstrijden tegen Cagliari en Udinese.