Udinese verovert koppositie in Serie A dankzij moeizame zege op bezoek bij Parma

Thauvin scoorde de gelijkmaker en winnende in Parma
Thauvin scoorde de gelijkmaker en winnende in ParmaSerena Campanini / EPA / ANP
Udinese heeft de koppositie in de Italiaanse competitie veroverd. De ploeg uit Udine van coach Kosta Runjaic won met 3-2 bij Parma en nam zo de leiding in de Serie A over van Napoli.

Udinese heeft 10 punten uit vier wedstrijden. Dat is er 1 meer dan Napoli en 2 meer dan landskampioen Internazionale, Juventus en Torino.

Parma leek op weg naar een thuiszege. Enrico Del Prato opende de score in de 2e minuut en Ange-Yoan Bonny was ook nog trefzeker vlak voor de rust. In de tweede helft kwam Udinese met voormalig PEC Zwolle-speler Kingsley Ehizibue in de basis en Jurgen Ekkelenkamp als invaller terug. Eerst scoorde Lorenzo Lucca en daarna bezorgde Florian Thauvin zijn team met twee treffers de zege.