Benzema scoort eindelijk weer, rood voor Ronaldo en Al-Hilal blijft maar winnen

Ronaldo liep de finale mis
Ronaldo liep de finale misProfimedia
De finale van de Saoedische Super Cup gaat tussen het onverslaanbare Al-Hilal en Al-Ittihad, waar Karim Benzema en N'Golo Kanté spelen. Cristiano Ronaldo ging met Al-Nassr onderuit in de halve finale tegen Al-Hilal en kreeg een rode kaart.

De topscorer aller tijden van Portugal kreeg vier minuten voor het einde een directe rode kaart. Bij een 2-0 achterstand gaf hij een tegenstander een elleboogstoot. In de absolute slotfase deed voormalig Liverpool-aanvaller Sadio Mané nog iets terug voor Al-Nassr, maar meer dan een schrale troost was het niet: 2-1.

Al-Hilal - Al-Nassr
Al-Hilal - Al-NassrFlashshare

Salem Al-Dawsari en Malcom scoorden voor Al-Hilal, dat nu 33 officiële wedstrijden in alle competities op rij heeft gewonnen - een lopend wereldrecord. Het verloor al 41 wedstrijden niet meer.

Benzema

Donderdag in de finale van de Super Cup is Al-Ittihad de tegenstander. Het was met 2-1 te sterk voor Al-Wehda. Voormalig Gouden Bal-winnaar Benzema had een hoofdrol.

Hij maakte het snelste doelpunt ooit in de Saoedische Super Cup. Al na 55 seconden zette hij zijn ploeg van dichtbij op voorsprong. Het was het eerste doelpunt van het kalenderjaar voor de voormalig Frans international.

Al-Ittihad - Al-Wehda
Al-Ittihad - Al-WehdaFlashshare

Abderrazzak Hamedallah verdubbelde de score vlak voor rust. Hussain Ahmed Al Issa maakte in de slotfase de enige treffer voor Al-Wehda, waar voormalig Spartaan Vito van Crooij 72 minuten meedeed.