Internazionale simpel langs Lazio en treft Napoli in finale Italiaanse Supercup

De Vrij feliciteert Frattesi met zijn doelpunt
De Vrij feliciteert Frattesi met zijn doelpuntProfimedia
Internazionale kan de Italiaanse Supercup voor het derde jaar op rij winnen. De bekerwinnaar versloeg in de halve eindstrijd in Riyad in Saudi-Arabië Lazio met 3-0. In de finale is maandag regerend kampioen Napoli, dat donderdag met 3-0 van Fiorentina won, de tegenstander.

Marcus Thuram opende in de 19e minuut de score. De Fransman tikte de bal, na een voorzet vanaf de linkerkant, vrijstaand bij de tweede paal binnen: 1-0. Kort na rust verdubbelde Hakan Çalhanoglu de voorsprong. De Turk benutte een strafschop. In de slotfase bepaalde Davide Frattesi, na een snelle uitval, de eindstand.

Nederlanders

De Nederlanders Denzel Dumfries, Stefan de Vrij en Davy Klaassen zaten op de reservebank bij Inter. De Vrij viel halverwege de tweede helft in voor Alessandro Bastoni.

Inter - Lazio
Inter - LazioFlashshare

Inter won vorig jaar de Supercup ten koste van AC Milan en het jaar daarvoor werd Juventus verslagen.