Napoli ten koste van Fiorentina naar finale Italiaanse Supercup

Napoli viert een doelpunt
Napoli viert een doelpuntANP
Napoli heeft de finale bereikt van de Italiaanse Supercup. De regerend landskampioen was in de halve eindstrijd te sterk voor Fiorentina (3-0).

Giovanni Simeone opende in de 22e minuut de score, op aangeven van Juan Jesus. Jonathan Ikoné miste in de slotfase van de eerste helft een strafschop voor Fiorentina. De ingevallen Alessio Zerbin scoorde in de slotfase van de tweede helft tweemaal voor de formatie uit Napels.

Eindelijk weer succes

Napoli was wel toe aan succes. De club staat achtste in de Serie A, met een achterstand van 20 punten op koploper Internazionale. Die lijstaanvoerder strijdt vrijdag met Lazio om een plek in de finale van de Supercup. De eindstrijd staat voor maandag op het programma.

De duels om de Italiaanse Supercup worden afgewerkt in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië waar vorige week ook al de duels om de Spaanse Supercup werden gespeeld.