Real Madrid na doelpuntenfestijn tegen Atlético naar finale Spaanse supercup

Ontlading bij de vierde goal van Real Madrid
Ontlading bij de vierde goal van Real MadridANP
Real Madrid heeft de finale bereikt van de Spaanse supercup. De club versloeg Atlético Madrid in een spectaculaire halve eindstrijd na verlenging (5-3). Na reguliere speeltijd was de stand 3-3.

De halve finales en eindstrijd van de Spaanse supercup worden vanwege financiële redenen afgewerkt in Riyad, de hoofdstad van Saudi-Arabië. Memphis Depay ontbrak bij Atlético. De aanvaller heeft een blessure opgelopen op een training van zijn club. Hij had afgelopen zaterdag met twee treffers een groot aandeel in een bekerzege op Lugo (3-1), dat uitkomt op het derde niveau in Spanje.

Real speelt zondag in de finale tegen de winnaar van de andere halve eindstrijd tussen FC Barcelona en Osasuna, die elkaar donderdag treffen.

Eigen doelpunt Rüdiger

Mario Hermoso opende in de 7e minuut de score voor Atlético. Antonio Rüdiger maakte in de 20e minuut gelijk. Real kwam in de 29e minuut op voorsprong door een treffer van Ferland Mendy, die een voorzet van Dani Carvajal met de buitenkant van zijn linkervoet in het doel werkte. Antoine Griezmann bracht beide ploegen in de 37e minuut weer op gelijke hoogte (2-2). De Fransman maakte zijn 174e treffer voor Atlético en mag zich nu topscorer aller tijden van de club noemen.

De derde treffer van Atlético Madrid was een eigen doelpunt van Rüdiger. De verdediger werkte de bal in de 78e minuut in eigen doel nadat zijn doelman Kepa Arrizabalaga in botsing was gekomen met Álvaro Morata, de spits van Atlético. Carvajal stelde in de 85e minuut met een geplaatst schot een verlenging veilig voor Real (3-3). De rechtsback bereidde in de slotfase van de verlenging ook de vierde treffer van zijn ploeg voor. De ongelukkige Stefan Savic werkte een voorzet van Carvajal in eigen doel. Brahim Díaz bepaalde in blessuretijd van de verlenging de eindstand.

'Man of the match'

Carvajal, goed voor een doelpunt en twee assists, werd als man van de wedstrijd verkozen.