Adana Demirspor gunt 15-jarige keeper Dönmezer basisdebuut tegen Fenerbahçe

Deniz Eren Dönmezer (R) krijgt bezoek van Irfan Can Kahveci
Deniz Eren Dönmezer (R) krijgt bezoek van Irfan Can KahveciProfimedia
Adana Demirspor heeft veel vertrouwen in de jeugd en dat toont de club op bezoek bij gigant Fenerbahçe: de 15-jarige doelman Deniz Eren Dönmezer heeft tegen de ploeg van José Mourinho een basisplaats gekregen van Michael Valkanis, de voormalig assistent van John van 't Schip bij Ajax.

Voor Dönmezer, geboren op 21 september 2008, waren dit niet zijn eerste minuten voor de club uit Adana: op 17 mei mocht de piepjonge keeper al één minuut meespelen op bezoek bij Antalyaspor. Op bezoek bij Fenerbahçe verscheen Dönmezer voor het eerst aan de aftrap van de ploeg die het financieel lastig heeft en enkel onbewezen keepers in de selectie herbergt.

Dönmezer deed het erg verdienstelijk tegen een sterk Fenerbahçe dat speelde met Edin Dzeko, Dusan Tadic, Allan Saint-Maximin en Irfan Can Kahveci in de aanval. Fenerbahçe won slechts met 1-0 van Adana Demirspor dankzij een goal van Dzeko. Overigens duurde het slechts twintig minuten voordat Mourinho zijn eerste gele kaart in het Turkse voetbal ontving.