Fenerbahçe en Mourinho verspelen diep in blessuretijd punten bij Göztepe

Edin Dzeko was trefzeker, maar kon puntverlies niet voorkomen
Edin Dzeko was trefzeker, maar kon puntverlies niet voorkomenProfimedia
Het Fenerbahçe van José Mourinho heeft de goede seizoensstart geen idem vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Göztepe verloor Fenerbahçe twee kostbare punten in de blessuretijd: 2-2.

Een afgekeurd doelpunt van Romulo hield Fenerbahçe na een halfuur in leven en gaf de ploeg uit Istanbul de kans om in de eerste helft nog flink toe te slaan. Het spitsenduo van Edin Dzeko en Youssef EnNesyri trof doel met beide spelers trefzeker in de blessuretijd van de eerste helft.

Na rust gooide Göztepe-trainer Stanimir Stoilov het roer om en zag hij zijn ploeg terugkomen in de wedstrijd. De Turkse Duitser Koray Günter scoorde in de 68e minuut en zag ploeggenoot Romulo in de 95e minuut de eer en een punt redden voor de thuisploeg. Ferdi Kadioglu, nadrukkelijk in verband gebracht met een overstap naar de Premier League, werd in de 74e minuut voor aanvaller Allan Saint-Maximin ingewisseld.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Rumoerige week, rumoerige avond

De late 2-2 is een doornenkroon op een duivelse week voor Fenerbahçe. Vrijdag werd bekend dat er tegen onder meer Jayden Oosterwolde een jarenlange celstraf is geëist na ongeregeldheden na de derby tegen Galatasaray in mei. Oosterwolde wordt verweten letsel met botbreuken tot gevolg te hebben aangebracht en schade aan voetbalfaciliteiten te hebben aangericht. Het Turkse OM eiste tussen de ruim 2 jaar en 7 jaar cel tegen de groep van vijf verdachten.

Ook zaterdagavond was het weer raak na het eindsignaal: Fenerbahçe-voorzitter Ali Koç meldde zich na afloop van de wedstrijd op het veld en werd van achteren naar de grond geduwd. De dader, Fatih Özkan, is door de politie in hechtenis genomen. Hij zou eerder dit jaar ook betrokken zijn geweest bij ongeregeldheden tijdens de derby tegen Altay en werd berecht voor 'medeplichtigheid aan opzettelijke poging tot moord'.