Vreselijke beelden uit Turkije: voorzitter Ankaragücü hoekt scheidsrechter neer

Een vuistslag van Faruk Koca in het gezicht van scheidsrechter Halil Umut Meler
Een vuistslag van Faruk Koca in het gezicht van scheidsrechter Halil Umut MelerProfimedia
Krankzinnige taferelen uit de Turkse Super Lig. Na het laatste fluitsignaal van de wedstrijd tussen Ankaragücü en Rizespor werd arbiter Halil Umut Meler belaagd en door voorzitter Faruk Koca van Ankaragücü neergeslagen. De emoties liepen hoog op na de gelijkmaker van de bezoekers in de zevende minuut van de blessuretijd.

Tijdens de wedstrijd kregen beide ploegen een rode kaart. Ankaragücü kwam na 50 minuten met tien man te staan na een tweede gele kaart voor Gambiaan Ali Sowe. Het stond toen al 1-0 door een goal van Olimpiu Vasile Morutan in de tiende minuut. Even daarvoor werd een goal van Sowe afgekeurd vanwege hands. Lange tijd leek de thuisploeg de voorsprong vast te kunnen houden, zeker toen in blessuretijd Emir Han Topcu bij de bezoekers ook een tweede gele kaart kreeg.

Diep in blessuretijd scoorde de Argentijn Adolfo Gaich echter alsnog de gelijkmaker. Daarna sloeg de vlam in de pan en hoekte de voorzitter van de ‘gastheren’ de scheidsrechter neer, die ook nog eens een trap na kreeg terwijl hij al op de grond lag. Halil Umut Meler staat in eigen land te boek als topscheidsrechter, maar duikt ook regelmatig in Europa op. Zo floot hij dit seizoen al drie Champions League-wedstrijden.

Update: De Turkse voetbalcompetitie Süperlig is maandagavond door de Turkse voetbalbond TFF stilgelegd om het incident. Het Turkse OM is een onderzoek gestart naar het incident.