België moet 'moedig en klinisch' zijn in belangrijke thuiswedstrijd tegen Frankrijk

Trossard is één van de belangrijkste spelers bij aanwezigheid van namen als De Bruyne en Lukaku
Trossard is één van de belangrijkste spelers bij aanwezigheid van namen als De Bruyne en LukakuEmmanuele Ciancaglini / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
De Belgische bondscoach Domenico Tedesco heeft zijn spelers aangespoord om moedig en klinisch te zijn tegen Frankrijk, terwijl zijn ploeg op zoek is naar de eerste overwinning in 43 jaar op hun buurland in hun wedstrijd in Groep 2 van League A op maandag in Brussel.

België heeft drie punten achterstand op koploper Italië en twee op de nummer twee Frankrijk halverwege de groep en moet bij de beste twee eindigen om zich te plaatsen voor de kwartfinales. Een nederlaag in eigen huis en een verwachte overwinning van Italië op Israël zou een einde kunnen maken aan hun hoop om de knock-outfases te bereiken met nog twee rondes te spelen.

“We moeten moedig zijn tegen Frankrijk. We zullen niet veel kansen krijgen en we moeten de kansen die we krijgen afmaken,” zei Tedesco. "We zullen ze niet 90 minuten lang onder druk kunnen zetten, dus het is ook belangrijk om goed te verdedigen in ons eigen strafschopgebied. Het wordt een belangrijke wedstrijd.”

Geen De Bruyne & Lukaku

België, dat het zonder Kevin De Bruyne en Romelu Lukaku moet stellen omdat ze vroegen om niet in aanmerking te komen voor deze interland, speelde donderdag met 2-2 gelijk in Italië nadat het binnen 24 minuten twee doelpunten achter stond. Tedesco hoopt dat zijn ploeg beter begint tegen Frankrijk, dat vorige maand in Lyon met 2-0 won.

“We begonnen niet goed tegen Italië,” zei hij. “We wilden compact zijn, maar we waren veel te ongeduldig. En dat snelle eerste doelpunt hielp niet. We zijn gewoon menselijk. Het zit in mijn karakter om ook over de slechte dingen te praten. Dat moeten we niet onder stoelen of banken steken.

“Maar de wedstrijd duurde 90 minuten, geen half uur. Ik wil benadrukken dat we een goede reactie hebben laten zien. Met deze jonge groep was het allesbehalve een slecht resultaat tegen Italië.”

Motivatie

België heeft Frankrijk niet meer verslagen in 'competitiewedstrijden' sinds een WK-kwalificatiewedstrijd in 1981. Hun twee overwinningen sindsdien waren beide in vriendschappelijke wedstrijden, de laatste in 2015. “Zullen de slechte resultaten tegen Frankrijk uit het verleden ons ontmoedigen? Het kan een motivatie zijn. We kunnen zelfs geschiedenis schrijven," zei Tedesco.

“Natuurlijk hebben we een fantastische dag nodig. Als je ziet wie Frankrijk kan selecteren. Dan maakt het eigenlijk niet uit dat Kylian Mbappe er niet bij is.” Mbappe heeft ook gevraagd om vrijgesteld te worden van Franse dienst voor de interlands van oktober.