Bijna 39-jarige Luka Modric schiet Kroatië langs Polen in Nations League

Modric maakte het enige doelpunt tegen Polen
Modric maakte het enige doelpunt tegen PolenProfimedia
Veteraan Luka Modric bezorgde Kroatië drie punten in de Nations League-wedstrijd tegen Polen. Net na rust scoorde de middenvelder de enige treffer in de met 1-0 gewonnen wedstrijd.

Modric, die maandag 39 jaar wordt, bezegelde de overwinning in de 52e minuut met een vakkundig uitgevoerde vrije trap vanaf de rand van het strafschopgebied die net onder de lat binnenzeilde. Kroatië drong vanaf het begin aan, nadat het donderdag in de openingswedstrijd van de Nations League met 2-1 was verslagen door Portugal, maar ondanks vroege kansen voor Duje Caleta-Car en Modric was de wedstrijd bij rust doelpuntloos.

De bezoekers waren het grootste deel van de wedstrijd nauwelijks een bedreiging voor het Kroatische strafschopgebied en doelman Dominik Livakovic hoefde na rust maar twee keer in te grijpen.

Portugal, dat met 2-1 van Schotland won, staat bovenaan de groep met zes punten. Kroatië staat tweede en Polen derde, met allebei drie punten.