De Bruyne neemt België aan de hand voor overtuigende start aan Nations League

Jeremy Doku, Kevin de Bruyne en Loïs Openda vieren een goal van De Bruyne
Jeremy Doku, Kevin de Bruyne en Loïs Openda vieren een goal van De BruyneČTK / imago sportfotodienst / Tomas Sisk
België is goed aan de Nations League begonnen. Mede dankzij een dubbelslag van Kevin de Bruyne wist België met 3-1 te winnen van Israël.

De wedstrijd, een thusisduel voor de Belgen, werd verplaatst nadat de stad Brussel het “onmogelijk” achtte om deze zeer risicovolle wedstrijd in de stad te organiseren vanwege de spanningen in verband met het Israëlisch-Palestijnse conflict. Ook andere Belgische steden weigerden de wedstrijd te organiseren.

De Bruyne zette België in de 21e minuut op voorsprong. Jeremy Doku brak uit op links en trok de bal terug naar zijn ongemarkeerde clubgenoot van Manchester City.

Israël maakte na 36 minuten gelijk toen Timothy Castagne een kopbal krachtig van zijn eigen lat in het net deed belanden. Youri Tielemans zette België in de 48e minuut weer op voorsprong na een pass van Lois Openda.

Openda, die begon nadat Romelu Lukaku had gevraagd om uit de Belgische selectie te worden gezet, maakte vervolgens een overtreding op Raz Shlomo en kreeg een penalty die de Bruyne in de 56e minuut omzette.

De statistieken
De statistiekenFlashscore

Vier minuten later kreeg Openda nog een penalty, na een overtreding van Sagiv Jehezkel. Aanvoerder De Bruyne, die nog nooit een hattrick had gescoord voor België, gaf de bal aan Openda, maar Yoav Gerafi redde de strafschop met zijn benen.

Door de overwinning staat België bovenaan in Groep 2 van de eredivisie A met Italië, dat Frankrijk met dezelfde score versloeg.