Duitsers boeken drie dagen voor duel met Oranje ruime overwinning op Hongarije

Havertz scoorde de 5-0
Havertz scoorde de 5-0Christopher Neundorf / EPA / Profimedia
Duitsland heeft het eerste duel in de Nations League met 5-0 gewonnen van Hongarije. De Duitsers zijn dinsdag in Amsterdam de tegenstander van Oranje. In Düsseldorf was de ploeg van bondscoach Julian Nagelsmann oppermachtig.

Spits Niclas Füllkrug verzuimde in de 21e minuut nog de score te openen, maar de aanvaller van West Ham was een paar minuten later wel trefzeker. Füllkrug schoot raak op aangeven van Jamal Musiala na een door Florian Wirtz opgezette aanval. Kai Havertz raakte na een half uur met een kopbal de onderkant van de lat.

Het duurde tot de 57e minuut voordat het Duitse overwicht een volgende treffer opleverde. Opnieuw speelden de Duitse talenten een hoofdrol. Wirtz stuurde met een pass Musiala de diepte in. De aanvaller van Bayern München kapte met enig geluk twee Hongaarse verdedigers uit en passeerde doelman Peter Gulacsi.

Nog meer doelpunten

Acht minuten later was het precies andersom en schoot Wirtz raak op aangeven van Musiala. Invaller Aleksandar Pavlovic maakte er nog 4-0 van met zijn eerste treffer in de Duitse voetbalploeg. Havertz pikte vanaf de strafschopstip zijn doelpunt nog mee: 5-0.