Engeland heeft weinig moeite met Ierland, Georgië dendert over Tsjechië heen

Rice was de uitblinker bij Engeland
Rice was de uitblinker bij EngelandCarl Recine / GETTY IMAGES EUROPE / Getty Images via AFP
Georgië heeft een ruime 4-1 overwinning geboekt in Groep 1 van League B in de Nations League. In het Mikheil Meskhi Stadion in Tbilisi had het team van bondscoach Willy Sagnol, dat indruk maakte op het EK, geen enkele moeite met Tsjechië. Engeland won simpel in Ierland.

De Tsjechen maakten een povere indruk. Met name voorin kwam het tot weinig echt uitgespeelde kansen, terwijl de gastheren vooral na rust scherp waren. Bij rust stond Georgië met 1-0 voor dankzij een rake strafschop van Napoli-aanvaller Khvicha Kvaratskhelia. Na rust scoorde Giorgi Chakvetadze met een prima schot, oud-Ajacied Georges Mikautadze schoot raak na een voorzet van Luka Lochoshvili en Giorgi Kochorashvili kopte raak uit een assist van Giorgi Chakvetadze. De Tsjechische eretreffer kwam op naam van Plzen-middenvelder Lukas Kalvach.

Interim-bondscoach Lee Carsley heeft zijn eerste interland met Engeland gewonnen. De nummer 2 van het afgelopen EK won in Ierland met 2-0 in een duel uit groep 2 van League B van het gastland, waarvoor Carsley veertig interlands speelde. Ook de doelpunten in Dublin kwamen van spelers met een Iers verleden.

Carsley is voorlopig de opvolger van Gareth Southgate, die na de van Spanje verloren finale opstapte. Hij zag hoe zijn ploeg al na 11 minuten op voorsprong kwam. Nadat eerst Anthony Gordon nog was gestuit op de Ierse doelman Caoimhin Kelleher, trof Declan Rice alsnog doel. In de 28e minuut was het 2-0, opnieuw door een speler die vroeg in zijn loopbaan interlands speelde voor Ierland. Na een knappe combinatie tussen Rice en Kobbie Mainoo schoot Jack Grealish raak.