Europees kampioen Spanje begint Nations League met gelijkspel, Denen verslaan Zwitsers

Predrag Rajkovic stompt de bal weg
Predrag Rajkovic stompt de bal wegČTK / AP / Darko Vojinovic / Profimedia
Europees kampioen Spanje is de Nations League gestart met een 0-0-gelijkspel in en tegen Servië. Ondanks kansen voor onder anderen de 17-jarige Lamine Yamal kwamen de Zuid-Europeanen niet tot scoren. Luka Jovic schoot namens Servië voor rust net naast. Spanje won deze zomer ten koste van Engeland de finale van het EK voetbal.

De ontmoeting in Belgrado stond donderdagavond onder leiding van de Nederlandse scheidsrechter Serdar Gözübüyük. Hij gaf in de slotfase de Spaanse bondscoach Luis de la Fuente geel na aanmerkingen op de leiding.

Denemarken

In dezelfde groep 4 van Divisie A versloeg Denemarken door late doelpunten van invaller Patrick Dorgu en Pierre-Emile Højbjerg Zwitserland met 2-0. De Zwitsers speelden bijna de gehele tweede helft met een man minder na een rode kaart voor Nico Elvedi. Vlak voor tijd kreeg aanvoerder Granit Xhaka nog zijn tweede gele kaart, waardoor Zwitserland het duel met negen man beëindigde.

Portugal

Portugal was in groep 1 van Divisie A met 2-1 te sterk voor Kroatië. Cristiano Ronaldo was verantwoordelijk voor de 2-0 van de Portugezen en maakte zo zijn 900e goal in zijn professionele loopbaan. Polen pakte in dezelfde groep in en tegen Schotland diep in blessuretijd drie punten: 3-2.