Faeröer Eilanden pakken punt tegen Noord-Macedonië in wedstrijd met twee penalty's

Viljormur Davidsen scoor de 1-0 voor de Faeröer Eilanden
Viljormur Davidsen scoor de 1-0 voor de Faeröer EilandenČTK / imago sportfotodienst / Gonzales Photo/Jan-Erik Eriksen
De Faeröer Eilanden hebben een punt gepakt tegen Noord-Macedonië in de eerste wedstrijd in Groep 4 van League C in de Nations League.

De thuisploeg kwam in Tórshavn al na 9 minuten op voorsprong. De Litouwse scheidsrechter Manfredas Lukjančukas zag Ahmed Iljazovski van Noord-Macedonië een tegenstander vasthouden bij een corner en legde de bal op de stip. Viljormur Davidsen, de 33-jarige verdediger van HB Torshavn, schoot onberispelijk raak.

De bezoekers creëerden voor rust bar weinig, maar hadden in de tweede helft een overwicht en kregen ook een strafschop. Solvi Vatnhamar maakte in de 49e minuut een overtreding in de zestien, resulterend in een poging vanaf elk meter van Enis Bardhi. De middenvelder van Trabzonspor wachtte rustig af naar welke hoek de doelman ging en kon daardoor simpel scoren.

Noord-Macedonië heerste vervolgens, maar zag Vatnhamar 12 minuten voor tijd plotseling oog-in-oog met doelman Stole Dimitrievski verschijnen, waarbij de sluitpost als winnaar uit de strijd kwam. Vlak voor tijd schoot Hanus Sorensen een rebound net naast. Zo waren de betere kansen, ondanks slechts 30 procent balbezit, nota bene voor de gastheren.

De andere twee landen in Groep 4 van League C zijn Armenië en Letland. Zij treffen elkaar later in Yerevan.