Frankrijk heeft kwartfinale Nations League binnen handbereik door scorende Kolo Muani

Kolo Muani maakte de twee doelpunten voor Frankrijk
Kolo Muani maakte de twee doelpunten voor FrankrijkProfimedia/ANP/ddp USA
Frankrijk heeft de lastige uitwedstrijd tegen België met 1-2 gewonnen in Brussel. Door de overwinning maakt Frankrijk veel kans op de kwartfinale. Ze staan tweede met negen punten, eentje minder dan koploper Italië.

België had na 23 minuten op voorsprong moeten komen, maar Youri Tielemans liet een penalty onbenut en dus bleef het 0-0. Kolo Muani faalde niet na een handsbal van Wout Faes en schoot vanaf elf meter wel raak. Lois OpendaKol maakte op slag van rust wel de gelijkmaker. Maar het draaide de wedstrijd niet om. Kolo Muani kopte net na het uur een tweede treffer binnen en dat was uiteindelijk genoeg voor de overwinning. Frankrijk hield stand ondanks dat middenvelder Aurelien Tchouameni een kwartier voor tijd een tweede gele kaart kreeg.

Statistieken België-Frankrijk
Statistieken België-FrankrijkFlashshare

Stand in de groep

Italië leidt de groep met 10 punten uit vier wedstrijden, gevolgd door Frankrijk met negen punten. België heeft vier punten en Israël nul. De beste twee ploegen plaatsen zich voor de kwartfinales die volgend jaar maart worden gespeeld.