Frankrijk herstelt zich in Lyon tegen België van smadelijke nederlaag tegen Italië

Ousmane Dembele scoorde de 2-0
Ousmane Dembele scoorde de 2-0Franck FIFE / AFP
Dankzij doelpunten van Randal Kolo Muani en Ousmane Dembele heeft Frankrijk maandagavond België verslagen in de Nations League.

Het Franse team was niet op volle sterkte voor de wedstrijd in Lyon, met aanvoerder Kylian Mbappe die uitviel als een van de acht wijzigingen van bondscoach Didier Deschamps. Frankrijk verloor vrijdag in Parijs met 3-1 van Italië, ondanks het feit dat het binnen 13 seconden op voorsprong kwam, terwijl België aan dit duel begon nadat het Israël met dezelfde score had verslagen.

Deze wedstrijd was een herhaling van de kwartfinale op het EK dat Frankrijk met 1-0 won in Düsseldorf dankzij een laat eigen doelpunt. Les Bleus kwamen vlak voor het half uur op voorsprong via een rebound van Kolo Muani, nadat een schot van Dembele door de Belgische doelman Koen Casteels uit het doel was gewerkt.

Aanvoerder De Bruyne

Een Belgische ploeg onder aanvoering van Kevin De Bruyne kon geen gelijkmaker forceren en Frankrijk scoorde opnieuw na 57 minuten dankzij een fraaie individuele inzet van Dembele. De vleugelspeler van Paris Saint-Germain glipte vanaf de rechtervleugel naar binnen en schoot met zijn linkervoet raak.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Mbappe, Antoine Griezmann en Michael Olise behoorden tot de spelers die in de tweede helft invielen voor Frankrijk, terwijl ze een overwinning uit het vuur sleepten die het zelfvertrouwen een boost zal geven na de teleurstellende nederlaag tegen Italië.

Stand in Groep A2

De Italianen staan bovenaan in Groep A2 met zes punten uit zes nadat ze maandag Israël met 2-1 versloegen. Frankrijk en België hebben elk drie punten, terwijl Israël onderaan staat zonder punt. De volgende wedstrijden zijn in oktober, met Italië tegen België in Rome en Israël tegen Frankrijk op neutraal terrein in Boedapest.