Hongarije komt op gelijke hoogte met Nederland dankzij zege bij Bosnië & Herzegovina

Feest bij Hongarije na de rake strafschop van Szoboszlai
Feest bij Hongarije na de rake strafschop van SzoboszlaiElvis Barukcic / AFP
Hongarije is in Groep 3 van League A in de Nations League op gelijke hoogte gekomen met Nederland. Op doelsaldo staat Oranje tweede in de poule met vijf punten. De Hongaren wonnen met 0-2 bij Bosnië & Herzegovina.

Beide Hongaarse doelpunten kwamen op naam van Liverpool-middenvelder Dominik Szoboszlai. Hij scoorde zeven minuten voor rust op aangeven van Zsolt Nagy en vijf minuten na rust schoot hij een penalty langs Nikola Vasilj. Het overwicht was voor de gastheren, die op basis van het vertoonde spel ook wel een doelpunt hadden verdiend.

Hongarije speelt op 16 november in en tegen Nederland en sluit af met een thuiswedstrijd op 19 november tegen Duitsland.