Italië heeft weinig moeite met Israël in kletsnat Boedapest, maar wint toch nipt

Frattesi (R) scoorde de openingstreffer
Frattesi (R) scoorde de openingstrefferAttila KISBENEDEK / AFP
Italië heeft maandag hun herstel na het matige EK voortgezet met een benauwde 2-1 overwinning in de Nations League op Israël in Boedapest.

Doelpunten van Davide Frattesi en Moise Kean waren genoeg voor Italië om te winnen in een stemmige sfeer in de Bozsik Arena, waar het thuisduel met Israël plaatsvond vanwege de veiligheidssituatie in het Midden-Oosten. De ploeg van Luciano Spalletti heeft positief gereageerd op hun desastreuze titelverdediging op het EK, die eindigde in de achtste finales, en was de verdiende winnaar op een kletsnatte avond in de Hongaarse hoofdstad.

Het publiek bestaande uit 2.000 bezoekers zorgde ervoor dat de wedstrijd van maandag niet het gevoel had van een volwaardige interland, met de belangrijkste gebeurtenis buiten het veld tijdens het volkslied van Israël, toen een kleine groep Italiaanse fans hun rug naar het veld keerde.

Touwtjes in handen

De Azzurri begonnen sloom, net als in de 3-1 overwinning op Frankrijk in Parijs van vrijdag, maar werden niet afgestraft door Israël en groeiden in de wedstrijd. Tegen de tijd dat Frattesi in de 38e minuut een voorzet van Federico Dimarco met de borst binnenkopte, zijn zesde internationale doelpunt sinds Spalletti iets meer dan een jaar geleden Roberto Mancini verving, had Italië de touwtjes stevig in handen.

De cijfers
De cijfersFlashshare

Sagiv Jehezkel had vlak na rust gelijk moeten maken voor Israël, toen hij van dichtbij verzuimde om het schot van Dor Peretz langs Gianluigi Donnarumma te werken. Maar in de 62e minuut scoorde Fiorentina-aanvaller Kean zijn eerste Italiaanse doelpunt in bijna drie jaar om de punten veilig te stellen. De treffer van Mohamed Abu Fani in de laatste minuut kwam te laat voor Israël om nog een comeback te maken.